Skip to main content

Stranska sekcijska garažna vrata

Splošno

Stranska drsna garažna vrata so primerna predvsem za nizke garaže ali za garaže, katere imajo v notranjosti na stropu določene ovire. To so lahko razne cevi, prečni nosilci ali luči, katere preprečujejo dvižnim vratom pomik pod stropom garaže. Izdelujemo jih po meri, dostavimo in zmontiramo jih točno na vašo obstoječo odprtino, pri čemer gradbena dela niso potrebna.

Izvedba in potek vodil

Pri montaži spodnjega vodila ni potreben gradbeni poseg. Enostavno se ga privijači na že končno izdelan tlak ali keramiko v garaži. Vrata lahko odpiramo na levo ali desno steno garaže, pri čemer ohranimo optimalen izkoristek prostora v garaži in pred njo.

Spodnje vodilo se privijači na končni tlak - gradbeni poseg ni potreben

MKL konfigurator garažnih vrat

Z nekaj kliki načrtujte garažna vrata po svojih željah in takoj pridobite ponudbo.

Izračunajte si ceno garažnih vrat

Tesnenje in izolacija

Stranska garažna vrata MKL imajo izboljšano tesnenje. Vrata imajo na treh straneh vgrajena gumijasta tesnila, s katerimi dosežemo boljše tesnenje kot pri izvedbi z ščetkastimi tesnili. Na spodnji strani je pritrjeno ščetkasto tesnilo zaradi lepšega in lažjega teka vrat.


Segmenti garažnih vrat so izdelani iz jeklene pocinkane pločevine in vmesne polivretanske mase kot izolacije debeline 4cm.

Varnost

Stranska drsna garažna vrata so izdelana po zahtevnih evropskih standardih 13241-1, kateri določa, da mora biti zagotovljena zaščita pred ukleščenjem prstov.

Motivi vrat

Za končni izgled vašega doma je pomemben tudi zunanji izgled vaših stranskih-bočnih garažnih vrat. Lahko izbiramo med različnimi vzorci in strukturo vratnih segmentov.

Vzorci

Vzorec z eno črto "RV" Vzorec brez črt "RF" Valovit vzorec "MR"
 
 Vzorec z več črtami "RL"  Kasetni vzorec "RC"  

Struktura

Vse vzorce garažnih vrat (razen vzorca "MR" - samo gladka površina) si lahko izberete v gladki strukturi ali v strukturi lesa “woodgrain”

Paleta barv

Osnovna in še vedno najpogostejša pri bočnih garažnih vratih je bela barva. Vendar vam po želji nudimo vse mogoče barve, katere nudi barvna RAL lestvica ali barve DB s posebnim efektom.

Izgled garažnih vrat približamo obstoječim vhodnim vratom.

Vrata okrasimo z grafikami po vaših željah ali risbah.

Izračunajte si ceno vrat

Vgrajena okna

V stranska-bočna sekcijska garažna vrata je mogoče vgraditi okna, katera so lahko različnih dimenzij, različnih oblik in z različnimi vgrajenimi okrasnimi motivi. Aluminijasta okna se lahko vgradi v sivi (Alu) barvi ali katerikoli barvi po lestvici RAL.

Okna

Ključavnica za deblokado

V primeru, da garaža nima drugega vhoda, je v stranska garažna vrata potrebno vgraditi ključavnico za deblokado. Ključavnica za deblokado vam omogoča, da vrata iz zunanje strani lahko odprete tudi če odpiranje z elektro pogonom ni mogoče (izpad električne energije). Ključavnica za deblokado je dobavljiva v črni ali srebrni barvi. 

Strokovno svetujemo in
prijazno pomagamo pri vaši izbiri

Izračunajte si ceno vrat

ali zahtevajte dodatne informacije o izdelku

Naše reference

Oglejte si vse reference

Bočna garažna vrata v sivi barvi RAL 9006. Stranka ima na desni strani dodan stebriček v barvi vrat, tako smo pri strani pridobili prostor, ki je potreben za montažo bočnih vrat. Na vrata je montirana ključavnica za deblokado.

Vrata z paneli v plastifikaciji z motivom lesa – zlati hrast. V vrata so montirana 3 aluminijasta okna z termopan pvc steklom. Okvir oken je v natur barvi aluminija. Na vrata je montirana tudi ključavnica za ročno odklepanje v primeru izpada električne energije.

Bočna garažna vrata v svetlo sivi barvi. Celotna stena garažnega objekta je v barvi DB701, tako se na zahtevo stranke ne vidi prehod med garažnimi ter enokrilnimi vrati.