Skip to main content

Nakladalne ploščadi in tesnilne zavese

Nakladalne ploščadi se uporabljajo za premostitev vrzeli.

Splošno

Nakladalne ploščadi se uporabljajo za premostitev vrzeli, ki nastane med tovornjakom in tlemi skladiščnega prostora pri pretovarjanju tovora. Nakladalna ploščad se s pomočjo hidravlike prilagodi na višino kesona tovornjaka in s tem omogoča enostavno razkladanje ali nakladanje tovora z viličarjem.

Tesnilna zavesa pa zapre ostalo vrzel med objektom in stranicami kesona tovornjaka, da ne pride do izgub toplotne energije, hkrati pa tudi preprečuje vdor mrčesa v času nakladanja ali razkladanja tovora.

Tehnični podatki

Konstrukcija nakladalne ploščadi je narejena iz močnih kovinskih profilov in ravne povozne nedrseče pločevine debeline 6mm. Gibljivi del se lahko prilagaja glede na višino kesona.

Spredaj je še teleskopski podaljšek v ravni ali pregibni izvedbi.

Delovanje nakladalne ploščadi se vrši preko elektrohidravličnega sistema, kateri se upravlja s kontrolno elektroniko v povezavi z dvižnimi vrati.Priključna napetost električnega sistema je 400V.

Tesnilna zavesa je lahko v izvedbi iz ravnega platna ali pa iz napihljivih blazin, ki se, ko je vozilo parkirano, napihnejo s pomočjo zračnega kompresorja in tako maksimalno objamejo stranice kesona tovornjaka.

Nakladalne ploščadi in tesnilne zavese so v standardnih dimenzijah, da ustrezajo vsem tovornim kesonom, na željo kupca pa se lahko tudi izdelajo po meri.

Varnost

Za upravljanje in delovanje nakladalne ploščadi mora biti prisotna oseba, ki vrši vizuelno kontrolo nad delovanjem in nastavljanjem višine ploščadi.

Za varno parkiranje tovornjaka se namestijo gumijasti odbojniki na steno pod nakladalno rampo. Na tla dovoza pa se namestijo zaščitni stebrički v opozorilnih barvah.

Strokovno svetujemo in
prijazno pomagamo pri vaši izbiri

Pošljite povpraševanje

ali zahtevajte dodatne informacije o izdelku

Naše reference

Oglejte si vse reference