Skip to main content

Industrijska sekcijska vrata

Industrijska dvižna sekcijska vrata so zasnovana in izdelana v skladu z varnostnimi predpisi določenimi z evropskim standardom.

Splošno

Industrijska dvižna sekcijska vrata MKL-Systems so zasnovana in izdelana v skladu z varnostnimi predpisi določenimi z evropskim standardom EN 13241-1. Udobnost zagotavljajo visoki dosežki na testiranjih v usposobljenih laboratorijih za ugotavljanje prepustnosti zraka, vode, vetrovne odpornosti ter toplotne in zvočne izolacije.

Industrijska dvižna vrata so izdelana po meri. Segmenti vrat so sestavljeni iz jeklene pocinkane pločevine in vmesne polivretanske mase kot izolacije debeline 4cm. V prostorih kjer želimo preko vrat pridobiti večjo prepustnost svetlobe, vam ponudimo industrijska dvižna vrata Full Vision. Segmenti so sestavljeni iz aluminijastih profilov v katera so vgrajena termopan plexi stekla. 

Sekcijska vrata iz panelov debeline 80 mm

V ponudbi imamo tudi industrijska dvižna vrata z 8cm izolacijo. Vrata so primerna za hladilnice in zamrzovalne komore. Taka vrata se lahko odpirajo samo vertikalni smeri.

Naša vrata iz 80mm panelov nudijo vrhunsko energetsko učinkovitost in nizke emisije ogljika. Standardni paneli vrat, ki so na razpolago so debeline 40mm kateri zagotavljajo U-vrednosti 0,9W/m2K. Na razpolago pa je panel debeline 80mm, kateri ponuja precej zmanjšano U-vrednost 0,54W/m2K.

Prednosti 80mm panelov:

  • Vrhunska izolativnost in U-vrednost, ki prinaša prihranek energije in okoljske koristi 
  • Primerni za hladilnice in skladišča, kjer se ohranja konstantno raven temperature
  • Izvedba s tečaji in vodili v Thermal Safe izvedbi
  • Primerna za višine vrat nad 2500mm
  • Izvedba površin se lahko uskladi z ostalimi Kingspan fasadnimi paneli 
  • Paneli so dobavljivi v standardni beli RAL 9002 in 9010 ali srebrni  RAL9006 barvi, na željo stranke se panele pobarva v barve po RAL lestvici.
  • Vrata iz 80mm panelov lahko prenašajo temperaturno razliko 40 stopinj cezija
  • Možna vgradnja svetlobnih ALU lamel s prekinjenim toplotnim mostom

Panel debeline 80mm ponuja precej zmanjšano U-vrednost 0,54W/m2K

Izvedba vodil in pogoni

Glede na prostor in zahtevo naročnika izberemo primerna vodila. Ločimo jih na:

Vsa industrijska dvižna vrata iz našega programa so opremljena z profesionalnimi pogoni LiftMaster. Preberite več o industrijskih pogonih.

Osebni prehod

Za vaše večje udobje in praktičnost vam v industrijska dvižna vrata vgradimo vrata za osebni prehod.

Motivi in paleta barv

Osnovna in še vedno najpogostejša barva pri industrijskih vratih je bela ali siva. Vendar vam po želji nudimo vse mogoče barve prikazane na barvni RAL lestvici.

Varnost

Industrijska dvižna vrata so izdelana po zahtevnem evropskem normativu EN 13241-1, kateri določa:

  • vrata morajo biti zaščitena pred padcem v slučaju zloma vzmeti ali pretrga pletenice
  • vrata se morajo ob dotiku na oviro samodejno ustavitii oz. se obrniti v nasprotno smer. To dosežemo z vgradnjo fotocelice v spodnjo gumo.

Pro-Line A40 CUBE

Industrijska vrata Pro-Line A40 CUBE so edinstvena kombinacija v hitrosti delovanja in enostavnosti uporabe ter so dodatni proizvodni program, ki ponuja rešitev za kompleksne situacije vgradnje primernih vrat.

Prednosti

Industrijska vrata Pro-Line A40 CUBE so primerna za zunanjo kot tudi notranjo uporabo povsod, kjer se zahteva velika frekvenca odpiranj in smo omejeni s prostorom za vgradnjo klasičnih sekcijskih vrat. Izvedba vrat A40 iz alu profilov z zasteklitvijo, ponuja dobro osvetljenost delovnega prostora.

Tehnični podatki in struktura vrat

Vrata so narejena iz ALU sekcij, ki morajo biti vedno enake višine, da se lahko pregibno zložijo ena nad drugo za preklado. Maksimalna višina sekcij je lahko največ 650mm. Vrata lahko delujejo samo s pomočjo motornega pogona, za odpiranje v sili pa se uporablja vrv. Struktura in delovanje vrat zavzema minimalen prostor ob odprtini, saj se vrata pregibno zložijo v kockasto obliko za preklado, od tukaj ime CUBE. Ker ni vodoravnih vodil v notranjost prostora, ne predstavljajo ovire za mostovna dvigala. Sama montaža industrijskih vrat Pro-Line A40 CUBE, je zelo enostavna in hitra.
Možna sta dva načina vgradnje industrijskih vrat Pro-Line A40 CUBE in sicer z vzmetmi nad navojno osjo (potrebna preklada 1100mm) ali za navojno osjo (potrebna preklada 850mm).

Izvedba industrijskih vrat Pro-Line A40 CUBE je možna od dimenzije 2250x2000mm do dimenzij  4500x4750mm.

Vrata so primerna kjer se zahteva velika frekvenca odpiranj in smo omejeni s prostorom

Strokovno svetujemo in
prijazno pomagamo pri vaši izbiri

Pošljite povpraševanje

ali zahtevajte dodatne informacije o izdelku

Naše reference

Oglejte si vse reference

V Avstriji uspešno zaključen projekt z 35 industrijskimi dvižnimi vrati. Na vseh vratih je vgrajen osebni prehod z nizkim pragom ter aluminijaste svetlobne sekcije z termopan akrilnimi površinami, vrata so v sivi barvi RAL 9006.

TEMPOS K01 GmbH

V mesecu marcu smo na Dunaju (Avstrija) dobavili ter zmontirali 20 industrijskih dvižnih vrat. Vsa dvižna vrata imajo vgrajene ALU svetlobne lamele ter osebni prehod.

Tempos K01

Na objektu gasilskega doma Laško smo zmontirali 5 x industrijska sekcijska vrata v beli barvi. Vsaka vrata imajo vgrajeno po 1x svetlobno lamelo.

PGD LAŠKO