Skip to main content

Industrijska rolo vrata

Namen in prednosti

Industrijska rolo vrata za zunanjo in notranjo uporabo, ki so izdelana iz dvostenskih ALU ali jeklenih pocinkanih lamel polnjenih s poliuretansko peno brez CFC. Primerna so za vgradnjo, kjer smo omejeni s prostorom v notranjosti objekta.

Prednost industrijskih rolo vrat je, da potrebujejo za delovanje zelo malo prostora za odprtino. Navojni boben je nad vodili pritrjen na preklado.

Montirajo se lahko na zunanjo ali notranjo stran odprtine.
S posebno izvedbo tesnil na vodilih preprečujejo izgubo toplote in prenos hrupa.

Tehnični podatki

Konstrukcija industrijskih rolo vrat kot so vodila, nosilne konzole in navojni boben so izdelani iz vroče cinkane pločevine.
Elektro motorni pogon vrat je priključen na trifazno napetost 400V(opcijsko je možen tudi enofazni 220V motor).

Hitrost odpiranja industrijskih rolo vrat je do 0,25m/s, s pomočjo frekvenčnega pretvornika pa dosežejo hitrost do 0,9m/s. Krmilna elektronika je zaščitena v omarici iz umetne mase. Industrijska rolo vrata so primerna za srednjo frekvenco odpiranja do 50x na dan.

Odpiranje industrijskih rolo vrat se upravlja z tipkami na elektrokomandni omarici. Za doplačilo pa lahko tudi z gobasto tipko, daljinskim upravljanjem, radarjem, magnetno zanko ali poteznim stikalom.

V primeru izpada električne energije se vrata odpre ročno z uporabo vrtilne ročice, opcijsko pa lahko tudi s pomočjo verige.
Odpornost na vpliv vetra (do razreda 4), je odvisna od velikosti vrat.

Karakteristike lamel

Industrijska rolo vrata so sestavljena iz lamel, stranskih vodil, nosilnih konzol, navojnega bobna, motorja in krmilne elektronike ter varnostnih elementov.

V lamele je mogoče v vidno polje vstaviti okenca s steklom ali pa rešetke za prezračevanje.

Navojni boben in motor sta lahko zaščitena z pokrovom, ki je obvezen pri montaži na zunanjo stran odprtine in do višine vrat 2500mm.

Maksimalna varnost

Za varno delovanje vrat skrbi fotocelica v liniji vrat in v spodnjem profilu vrat, kot zahteva evropski standard EN 13241-1.
Možna je tudi vgradnja svetlobne zavese.

Strokovno svetujemo in
prijazno pomagamo pri vaši izbiri

Pošljite povpraševanje

ali zahtevajte dodatne informacije o izdelku