Skip to main content

Industrijska hitrotekoča sekcijska in alu rolo vrata

Hitrotekoča sekcijska vrata PRO line SPRINT in hitrotekoča ALU rolo vrata so edinstvena kombinacija v hitrosti delovanja in enostavnosti uporabe.

Splošno

Primerna so za zunanjo kot tudi notranjo uporabo. Povsod, kjer je zahteva velika frekvenca odpiranj, saj s svojim hitrim delovanjem skrbijo za zmanjšanje izgub toplotne energije.

 

Hitrotekoča sekcijska vrata

Hitrotekoča sekcijska vrata PRO line SPRINT se izdelujejo v treh verzijah S40, A40 ali kombinacije enih in drugih ter so cenovno ugodna alternativa vsem ostalim hitrotekočim vratom.

Hitrost odpiranja hitrotekočih sekcijskih vrat PRO line SPRINT je do petkrat višja kot pri standardnih dvižnih vratih na motorni pogon. Uporaba najboljših komponent in kvalitetnih materialov, so zagotovilo za brezskrbno delovanje vrat tudi pri večjih hitrostih in nizkih stroških vzdrževanja.

Vrata so lahko sestavljena iz :

 - polnih lamel (S40),

 - prosojnih lamel (A40)

 - kombinacije enih in drugih.

Tehnični podatki in struktura sekcijskih vrat

S40 - so vrata narejena iz polnih sekcijskih lamel, z izolacije debeline 40mm ter maksimalne višine ene lamele 366mm,

A40 - pa so vrata narejena iz svetlobnih eloksiranih aluminijastih profilov debeline 40mm, maksimalne višine ene lamele 370mm, 

lahko pa so hitrotekoča sekcijska vrata sestavljena v kombinaciji S40 ter A40 lamel.

Hitrotekoča vrata S40 Hitrotekoča vrata - kombinacija
                         S40                            A40            Kombinacija S40 in A40


Elektromotorni pogon s frekvenčnim pretvornikom omogoča hitrosti delovanja do 1m/s.Paneli se lahko pobarvajo na željo kupca v barve po RAL lestvici.

Vzmeti z podaljšanim ciklusom delovanja, dvojna tandemska koleščka za gladko delovanje in maksimalno stabilnost panelov.
Dodatne pritrditve vodil in vzmeti za še boljšo stabilnost vrat pri delovanju.
Za varnost pri delovanju vrat skrbi svetlobna zavesa - fotocelica po celotni višini vrat. 

Hitrotekoča sekcijska vrata PRO line SPRINT so na voljo v 4-ih izvedbah vodil:

Normalna izvedba vodil Povišana izvedba vodil Vertikalna izvedba vodil Vodila pod naklonom

Zaradi zanesljivosti ter enostavnosti delovanja in vgradnje so rešitev za vsakršno zahtevo stranke.

Vrata se izdelajo po meri tako, da se maksimalno prilagodijo zahtevi kupca in pa možnostim vgradnje.

 

Hitrost delovanja do 1m/s !

Alu rolo vrata

Dvostenske ISO lamele se ob navijanju na spiralni boben ne dotikajo med seboj, zato ne povzročajo pretiranega hrupa, s tem pa se vratom podaljša vzdržljivost in življenjska doba.
Polnilo vrat je narejeno iz dvostenskih ALU lamel debeline 20mm ter pocinkanih lamel debeline 40mm polnjenih s poliuretansko peno brez CFC, , katere ponujajo boljšo toplotno izolativnost in večjo varnost.
Tehnologija motornega pogona z inverterskim delovanjem preko frekvenčnega pretvornika kateri skrbi za mehko pospeševanje in zaustavljanje, naredi vrata hitrejša v fazi odpiranja in zapiranja.
Hitrost odpiranja vrat je do 2,5 m/s, zapiranja pa do 0,8 m/s.
Vrhunska oblika in izdelava po meri omogoča prilagoditev zahtevam uporabnika.
Maksimalna varnost in minimalno vzdrževanje vrat, je posledica inovativne tehnologije spiralnega navijanja lamel.

Tehnični podatki

Vrata so primerna tako za zunanjo kot tudi za notranjo uporabo.
Možnost  zaščite roloja in motorja s pokrovom, kateri je obvezen pri vgradnji na zunanjo stran odprtine in pri višini vrat-odprtine do 2500mm.
Izvedba vrat do dimenzije  Š=6500mm  in  V=6000mm ter v posebni izvedbi tudi večje.
Hitrost delovanja s pomočjo frekvenčnega pretvornika, odpiranje do 2,5m/s  in zapiranje do 0,8m/s.
Odpiranje v primeru izpada električne energije in v sili se vrši ročno preko ročice za deblokado, katera sprosti povezavo med motorjem in navijalnim mehanizmom ter se tako vratno krilo odpre s pomočjo nateznih elementov.
Električni priključek 400V.
Odpornost na veter do razreda 4 (sorazmerno in odvisno od širine).
Zvočna izolativnost vrat je do 22dB.
(proizvajalec si pridružuje pravico do spremembe tehničnih podatkov)

Struktura vrat

Vodila so izdelana iz pocinkane pločevine, ustrezno oblikovana za odlično drsenje lamel in dobro mehansko tesnjenje pred vetrom.
Kletka navojnega bobna je izdelana iz kovinskih pocinkanih profilov, vodila zavita v spiralo, da omogočajo gladko navijanje lamel brez dotika, uležajena motorna gred z zobniki za verižni pogon, reduktor in motor s senzorji in nadzorno elektroniko so na stranski plošči.
Pokrovi ohišja in pogonskih sklopov ter roloja so iz pocinkane pločevine, opcijsko za doplačilo so lahko tudi barvani v barve po RAL lestvici.

Karakteristike lamel

Lamele  vrat so izdelane iz ALU eloksiranih lamel ali pa iz pocinkane barvane pločevine in polnjene s poliuretansko peno brez CFC po principu sendvič izvedbe, debeline 40mm, toplotne izolativnosti 1,95W/m2K.
Zunanja stran lamel gladka polirana za eleganten videz, z notranje strani pa reliefna odporna na praske. Po želji se lahko barvajo v barvo po RAL lestvici.

Posebna stranska kolesca omogočajo tiho in hitro delovanje z odličnim tesnjenjem na  vdor vetra.
Lamele z okni so na voljo opcijsko po naročilu. Omogočajo boljšo preglednost dogajanja na drugi strani vrat. Izdelane so iz ALU profilov v katerih je prozorni polikarbonat debeline 4mm. Velikost oken je razdeljena v element glede na širino vrat.

Karakteristike motornega pogona in elektronike

Motorni pogon za intenzivno uporabo krmiljen s pomočjo frekvenčnega pretvornika, omogoča hitrost odpiranja do 2,5m/s in zapiranja do 0,8m/s.
Končna digitalna elektronska stikala za nastavitev pozicij vrat se upravljajo direktno iz komandne omarice.
Vrata se upravlja s tipkami na elektrokomandni omarici, ali pa z vrsto drugih dajalcev impulzov, kot so: daljinsko upravljanje, potezna stikala, elektromagnetna zanka, radar ali pa brezkontaktno stikalo na kartico.
Na elektrokomandni omarici je zaslon za programiranje delovanja vrat, prikazuje nam tudi status vrat, podatke o delovanju vrat, število odpiranj ter opozarja na servisne intervale in potrebno občasno vzdrževanje vrat.

Maksimalna varnost

V liniji vrat je vgrajena svetlobna zavesa-pregrada z več infrardečimi žarki, ki se zaporedno ugašajo, ko se vrata zapirajo, tako omogočajo najzanesljivejše  varovanje pred poškodbami vrat in oseb-uporabnikov.
Za opozorilo delovanja hitrotekočih ALU rolo vrat se lahko namesti utripajoča luč. 

Strokovno svetujemo in
prijazno pomagamo pri vaši izbiri

Pošljite povpraševanje

ali zahtevajte dodatne informacije o izdelku

Naše reference

Oglejte si vse reference